Tientallen jaren terug was het bedrijf in handen van Cor Bakker, die het had overgenomen van zijn vader. Het bedrijf was in die tijd gevestigd in Lutjebroek. Het was een tuinderbedrijf en vissersbedrijf in de losse vaarpolder. Cor Bakker had twee vergunningen, zowel voor tuinderij als visserij. Een daarvan moest worden ingeleverd en zo werd het tuinderbedrijf in 1949 opgericht. Het bedrijf teelde verschillende producten: bieten, aardappels, bloemkool, wortelen, uien en diverse koolsoorten.

In 1965 kwam Maarten Bakker in het bedrijf van zijn vader, later gevolgd door zijn twee andere broers Vok en Kees Bakker. In 1978 is het bedrijf verhuisd naar Andijk en vestigde zich op de nieuwe dijk. Door de verkaveling werden er meerdere wegen aangelegd en was de vaarpolder verdwenen. In die tijd teelde het bedrijf alleen aardappelen en bloemkool.  In 2001 had het bedrijf zich gespecialiseerd in het telen van bloemkool.

In 2005 kwam Roel Bakker, de zoon van Maarten in het bedrijf. In 2006 is er nog een bedrijf aangeschaft op de Kadijkweg. In 2007 zijn beide bedrijven verkocht voor de glastuinbouw. Het bedrijf is toen verhuisd naar de ruil in Wervershoof, waar het nu nog steeds is gevestigd. Het bedrijf op de ruil was al ingericht voor tulpen, waardoor zij besloten tulpen te gaan broeien.

In de winter in 2008 werd er voor het eerst tulpen gebroeid en werden de kassen gebruikt voor de zaadteelt. In dit jaar besloot Vok om er mee te stoppen. In 2012 kwam Dennis, de zoon van Kees Bakker in het bedrijf. In de zomer van 2013 is het bedrijf begonnen met het broeien van irissen. In de herfst van 2015 zijn de eerste soorten pioenen geplant.

geschiedenis bakker